اما آنچه پس از این موارد مورد اهمیت قرار دارد و در میان بسیاری از صاحبنظران ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد در زمینه جنس قوری است. قوریها معمولا از جنس شیشه، پیرکس، سفال، چینی، استیل، روی، چدن، سنگی، لعابی و... هستند. اما واقعا کدام یک از این قوریها با جنسهای گوناگون میتواند به شما یک چای خوشطعم، خوشدم و مطلوب بدهد؟
شاید جالب باشد بدانید جنس قوری میتواند بر روی طعم و مزه چای فارغ از اینکه چای چه کیفیتی دارد اثر بگذارد. برخی از قوریها از جنس سرامیک هستند. این قوریها قوریهای خوبی خواهند بود برای آنکه درون آنها چایهایی که زمان بیشتری به دم کردن نیاز دارند مورد استفاده قرار گیرند. چون به خوبی میتوانند گرما را درون خود نگه دارند. اما اگر مشتاق به استفاده از قوریهای سرامیکی هستید بیشتر به دنبال قوریهایی باشید که درون آنها لعابکاری شده باشند. چون این امر موجب میشود تا قوری طعم چایها را به خود نگیرد و شما هر نوع چایی را بدون آنکه ظرف بر روی آن اثر بگذارد دم کرده و نوش جان کنید. البته یکی از ضعفهای قوریهای سرامیکی در این است که بر اثر برخورد زود میشکنند و باید از این لحاظ بیشتر از سایر قوریها از آن مراقبت کنید چون قیمت بالاتری هم نسبت به قوریهای دیگر از جمله چینی دارد.
قوریهای چینی از جمله قوریهایی پرطرفداری هستند که چون بر روی طعم چای اثر نمیگذارند برای همین هم جزو اولیتهای نخست در انتخاب قوری هستند. از گذشتههای دور تا به امروز هم این قوریها توانستهاند به دلیل همین ویژگی و البته قیممت مناسبشان طرفداران خود را حفظ کنند. اما نکتهای که درباره این قوریها وجود دارد این است که گرما را مانند قوریهای سرامیکی در خود حفظ نمیکنند. با این وجود مقاومتشان در برابر نشکستن نسبت به قوریهای سرامیکی بالاتر است؛ اما در هر صورت ویژگی بارز چینی شکستنی بودن آن است و باید از این نظر مراقبتهای لازم از قوری صورت گیرد.
اما قوریهایی که از جنس استیل و روی هستند به دلیل طول عمر بالایشان و اینکه چون رسانا هستند سریع داغ شده و دیرتر خنک میشود برای هم بسیاری همچنان این نوع قوری را دوست دارند و از قوریهای فلزی استفاده کنند. این قوریها هم میتواند بعد از قوری چینی که از گذشته تا امروز طرفدار دارد در رتبه دوم طرفداری قرار داد و میتوان در بسیاری از خانهها شاهد آن باشیم که همچنان از قوریهایی که از جنس استیل یا روی هستند استفاده میشود. این قوریها همچنین چون در طبیعتگردی و پیکنیک میتوان بر روی آتش مستقیم قرار داد هم توانسته جایگاه مناسبی داشته باشد.
قوریهایی شیشهای هم باتوجه به اینکه معمولا از جنس پیرکس هستند از مقاومت خوبی برخوردارند و از آنجایی که میتوان چای را درون آن دید برای همین بسیاری از قوری شیشهای خوششان میآید. برخی از قوریهای شیشهای دارای دسته و در پلاستیکی هستند. توصیه ما به شما این است که از این نوع قوریها استفاده نکنید و به دنبال قوریی باشید که تمام بدنه، دسته و در آن از جنس شیشه هستند. از آنجایی که تمیز کردن و مراقبت از قوری شیشهای نسبت به سایر قوریها دشوار است برای همین اگر فرصت کافی برای رسیدگی و تمیز کردن این نوع قوریها را ندارید بهتر است قید این مدل از قوری شیشهای را بزنید.
قوریها البته جنسهای دیگری مانند لعابی، چدن، سنگی و... نیز دارند؛ اما آنچه در حال حاضر باب است و مورد استفاده قرار میگیرد قوریهایی از جنس چینی، استیل و سرامیکی هستند که شما نیز میتوانید باتوجه به نیاز، بودجه و انتظاری که از قوری دارید یکی از این انواع را انتخاب کنید.

نکاتی که باید قبل از خرید قوری چینی و سایر محصولات چینی به آن توجه کرد شامل (7) نکته کلیدی است که در هر بخش به طور اختصاصی به آن می پردازیم. قابل ذکر است که شما هم میتوانید موارد دیگری را نیز نام ببرید و این نکات را تکمیل کنید.
(1) ارزش پول خرج کردن را داشته باشد
اگر قصد دارید سال ها با این ظروف زندگی کنید، کیفیت را فراموش نکنید. کمی بیشتر وقت صرف کنید حتی اگر لازم است زمان بیشتری هم طول بکشد تا به یک مجموعه کامل برسید، حتما این کار را بکنید. و گاهی لازم است پول بیشتری هم خرج کنید. تا دقیقا به همان چیزی که می خواهید برسید، به قول قدیمی ها، هر چقدر پول بدهی آش می خوری! البته این در همه موارد صدق نمی کند.
(2) ظرف چینی ضد آب باشد
یعنی با رنگ های مصنوعی تزیین نشده باشد و دارای لعابی مرغوب باشد و همچنین ظرف چینی دارای لب پریدگی، موج، پوسته اضافی و ترک در بدنه یا لعاب نباشد. اگر پخت درستی در مورد چینی صورت نگرفته باشد، محصول شما مشکل جذب آب خواهد داشت.

(3) اندازه چینی برای قفسه های ماشین ظرفشویی مناسب باشد
لازم است که هنگام خرید به اندازه محصول و ظرفیتی که مورد نیاز شماست توجه نمائید. مثلا ممکن است شما از جلوه بزرگ (قوری هلیسای ) گلسنگ خوشتان بیاید اما بدلیل نداشتن فضای کافی در کابیت ها، نتوانید از آن استفاده کنید و آن را خریداری کنید.

(4) به دنبال ست های باز بگردید تا بتوانید چیزهایی که در تصور دارید را خریداری کنید
اگر میدانید که بیشتر به بشقاب غذا و کاسه سوپ علاقه مند هستید، نیازی به خرید یک مجموعه 5 قطعه ای ندارید، ست های باز به شما این امکان را میدهد که دقیقا همان چیزی را انتخاب کنید که می خواهید، و این کار حتی بهتر هم هست، زیرا اگر آن ظرف هم شکسته شود ظرفی برای جایگزینی داریم که البته شما می توانید با مراجعه به ست های گلسنگ به این موضوع پی ببرید و خرید خود را انجام دهید.
(5) رنگ سفید کلاسیک است …
به عقیده تولید کنندگان و فروشندگان ظروف چینی از جمله صنایع تولیدی چینی گلسنگ، ظروف چینی هرگز قدیمی و تکراری نمیشود و به اصطلاح از مد نمی افتند به خصوص اگر انتخاب شما از رنگ های روشن و مخصوصا رنگ سفید باشد، امکان ندارد که با خرید ظروف سفید به اشتباه بیافتید. آن ها زیبا، کلاسیک و چند منظوره هستند. همچنین آنها یک مجموعه بزرگ برای شما ایجاد می کنند که شما می توانید با کاسه ها و فنجان های رنگارنگ ارتباط برقرار کنید.

(6) یک مجموعه ظرف بخرید که هم برای وعده های روزانه و هم برای وعده های رسمی کارآمد باشد
شما نیاز به خرید دو مجموعه ظرف ندارید، می توانید روی یک مجموعه به خوبی سرمایه گذاری و سپس با تکه های بزرگ و کوچک مجموعه خود را کامل و پولتان را پس انداز کنید، مجموعه ای که هم برای وعده ها و مصارف روزانه مناسب باشد، و هم برای مراسمات رسمی. با خرید از صنایع چینی گلسنگ مقدار پس انداز خود را افزایش دهید.

(7) محصول دارای نام برند وعلامت تجاری واحد تولید کننده باشد.
مارک یا برند چینی، نشانه هویت محصول است. و گاهی خرید و فروش ظروف چینی بر اساس برند انجام می شود. همچنین مهر و علامت استاندارد بر روی بسته بندی ظرف، الزامی است. قبل از دادن نشان استاندارد، ظروف چینی از آزمون های مختلف فیزیکی، شیمیایی عبور می کنند و استحکام و کیفیت ظروف بررسی می شود. و شما از کیفیت و برند گلسنگ مطمئن باشید.